Noutati certificat 2022

Anunțurile de vânzare sau de închiriere trebuie să includă informații cu privire la indicatorii de performanță energetică pe care îi are imobilul în cauză.
Certificatul Energetic – obligatoriu pentru vanzarea si inchirierea de locuinte
CERTIFICATUL DE PERFORMANŢĂ ENERGETICĂ

-DIPLOMA ACORDATA UNEI CLADIRI-

CERTIFICAT ENERGETIC CU NOTA MARE= CONSUM REDUS DE ENERGIE = REDUCEREA COSTURILOR IN EXPLOATARE = PROTEJAREA MEDIULUI = IMBUNATATIREA CALITATII VIETII

1. Ce este?

Certificatul de performanţă energetică a clădiriieste un document tehnic cu caracter informativ şi care atestă performanţa energetică a unui apartament sau a unei clădiri.

Intocmirea certificatului de performanta energetica este obligatorie conform Legii 372/2005 promulgata la data de 14.05.2013, pentru locuinte unifamiliale,blocuri de locuinte, birouri, cladiri de invatamant, spitale,hoteluri si restaurante,constructii destinate activitatilor sportive, cladiri pentru servicii de comert, alte tipuri de cladiri consumatoare de energie.

2. Ce reprezinta si ce reflecta?

Certificatul energetic reprezinta analiza termica si energetica a cladirii, intocmita pe baza valorilor de referinta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare si reflecta urmatoarele informatii referitoare la acesta:

· încadrarea în clasa de performanţă energetică (A…G);

· acordarea notei energetice a clădirii (20…100);

· compararea cu clădirea de referinţă (virtuală).

Cladirea de referinta este o cladire virtuala avand in principiu aceleasi caracteristici de alcatuire ca si cladirea reala si in care se asigura utilizarea eficienta a energiei.

3.Cand si cine il solicita?

Certificatul se solicită şi se eliberează proprietarului, care este obligat sa-l puna la dispozitie ,conform legii de modificare a Legii 372/2005 promulgata la data de 14.05.2013, potenţialului cumpărător sau chiriaş.

Certificatul este obligatoriu pentru:

– clădirile care se construiesc, sunt vândute sau închiriate;

-documentaţia Tehnică de Avizare a lucrărilor de reabilitare;
Servicii Audit Energetic
Auditor Energetic / Preturile includ:
Auditor Energetic prestez:
Investigarea cladirii / apartamentului (elemente de anvelopa / instalatii: incalzire, apa calda de consum, iluminat, ventilare, climatizare)
Intocmirea unui releveu al cladirii / apartamentului in situatia in care acesta nu exista
Intocmirea certificatului energetic si a documentatiei anexe cf. legii 372/2005 actualizata, MC001, C107, reactualizate
Predarea acestora catre beneficiar
Documente si informatii necesare
Anul construirii
Cadastru / extras carte funciara
Documentatie (planuri: arhitectura, instalatii)